Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Confronterend: 'Kiezen voor Jezus, betekent ook vervolging accepteren'

30 januari 2024 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

'Ik kies vandaag, ik leef voor U', het is een bekende tekst van het gelijknamige lied. Maar kiezen voor Jezus heeft grote gevolgen. 'Het betekent dat je ook vervolging moet accepteren', vertelt Simon Visser van Open Doors, een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen.

'We prijzen onszelf gelukkig onder alle ellende', het zijn woorden van de apostel Paulus die volgens Simon voor veel vervolgde christenen werkelijkheid zijn. In de Bijbel is veel te lezen over vervolgde christenen. Mensen die bijvoorbeeld gevangen zaten vanwege hun geloof. En er staat dan: 'Zij wilden van geen vrijlating weten, omdat ze uitzagen naar een betere opstanding.'

'Het is voor ons vaak niet te beseffen hoe het is om een hoge prijs te betalen voor ons geloof. Want waarschijnlijk heb jij niet te maken met vervolging. Toch blijkt in de praktijk regelmatig dat er andere zaken zijn die we verkiezen boven Jezus. Je huis, je geld, je baan, je eigen ik... Maar ook wij moeten die cruciale keuze maken. Ben jij bereid om daadwerkelijk te kiezen voor Jezus als jou de vraag gesteld wordt 'Jezus of je leven?' Daar denkt Simon met ons over na.

Bekijk de volledig overdenking met bijbelverwijzingen in de video bovenaan dit artikel.

--:--