Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zingen in de lijdenstijd

7 maart 2018 · Leestijd 3 min

Zingen in de lijdenstijd? Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig. Maar juist in deze periode als we toeleven naar Pasen en het wonder van het kruis is het natuurlijk prachtig om te zingen. Verschillende artiesten houden een Paastour. Wij zetten het graag voor je op een rij.

Psalm Pasen Tour van The Psalm Project

Ook deze pasen geeft The Psalm Project weer een serie prachtige concerten door het hele land. Niet misschien het eerste waar je aan denkt in deze tijd voor Pasen: het zingen van Psalmen. Maar we weten dat The Psalm Project uitstekend in staat is om de verbinding te leggen tussen eeuwenoude Psalmen en het leven van ons van nu. Meer info vind je hier.

Paastour met Gerald Troost

NZ_VVConcert___Opname_%40_Sint_Joris____Michae__l_Terlouw_Fotografie-41

Gerald Troost en band touren door Nederland. "Drie indrukwekkende kruiswoorden van Jezus zullen centraal staan in het programma. Naast een reeks zelfgeschreven liedjes als ‘100%’, ‘Stille zaterdag’ en ‘Wat je ook gedaan hebt’ zullen we ook samen met het publiek zingen." Gerald beloofd een "bemoedigende avond waarin we mogen ervaren dat er hoop is voor ons allemaal." Lijkt ons dat je dit niet wilt missen. Meer info?
 

Pasen met Sela

NL_Zingt_Middagopname_Deventer-26

'Het hoogtepunt van het kerkelijk jaar", zo spreken ze bij Sela over de Paastijd. Niet zo verwonderlijk dus dat ook Sela een heel aantal paasconcerten geeft. De nieuwe CD van Sela 'God van leven' past qua titel en liederen natuurlijk ook uitstekend bij Pasen. De muziek, omlijst door een orkest, zal vast prachtig klinken. Meer info?

Dichtbij Pasen door Martin Brand en de Zandkunstenaar

NZ_VVConcert___Opname_%40_Sint_Joris____Michae__l_Terlouw_Fotografie-18

Dat zal vast heel bijzonder worden: Martin Brand en zandkunstenaar Gert van der Vijver brengen samen speciaal voor Pasen een 'visueel muziektheater voorstelling. Grote thema's worden tot leven gebracht: vriendschap, verraad, vergeving en vrijheid. Maar bovenal gaat het natuurlijk over het leven, lijden, sterven en opstaan van Jezus Christus. Kaarten bestellen kun je hier.

Paasproject 'Marcus' van The Choir Company

NeZiBreda_-_Michae__l_Terlouw_Fotografie-8140

The Choir Company voert onder leiding van Maarten Wassink een heel nieuw paasproject uit in samenwerking met de Amerikaanse acteur Bruce Kuhn. Aan de hand van de teksten uit het Bijbelboek Marcus die als rode draad door het programma lopen neemt het programma u mee naar de laatste uren van Jezus hier op deze aarde; de weg naar het kruis. Meer informatie kun je hier vinden. 

--:--